MITEN KÄYTTÄÄ ÄLYKÄSTÄ LAITETTA?

_04A7966

Nykyaikaisen tekniikan ansiosta kodissa voi aina olla hyvä ilma. Uusi tekniikka saattaa kuitenkin huolestuttaa. Osaakohan sitä käyttää tällaista modernia laitetta ilmanvaihdon säätämiseen?

 

Automaatioasiantuntija Jarkko Salminen toteaa heti alkuun, että huoleen ei ole syytä. Helppokäyttöisyys on suunnittelun tärkeimpiä lähtökohtia. Otetaan esimerkiksi hänen visioimansa ja kehittämänsä uusi Optima-säädin.

– Aloitin suunnittelun analysoimalla vanhaa, mitä hyvää ja mitä kehitettävää siinä oli. Perinteisesti aikaohjelmien teko on ollut käyttäjille haastavaa ja jopa 70 % ilmanvaihtokoneista käy perusohjelmalla. Suunnittelin uuden säätimen sellaiseksi, että vain muutamalla painalluksella saa tehtyä oman aikataulun.

Optima-kosketusnäyttö on yksiselitteinen ja selkeä. Paneelissa on toimintoja, jotka auttavat arvojen asetuksessa. Integroitu ohjekirjatoiminto helpottaa käyttöä ja ohjaa käyttäjää tekemään oikeita valintoja. Peruskäytöllä on mahdollista säätää viikonpäiväohjelma ja sitten unohtaa koko laite, sitä ei tarvitse ajatella koko ajan.

– Ei tarvitse itse muistaa vaihtaa kotona/poissa –asetusta liikkuessaan, kun viikkoaikataulu hoitaa asian. Aikataulu voi olla erilainen vaikka joka päivälle, sillä toiminnan voi personoida säätämällä viikonpäivät erilaisiksi, esimerkiksi vuorotyöaikatauluihin sopivaksi.

Jos on todella aktiivinen – ”aina menossa ja tulossa” – ja haluaa säästää energiaa, voi helposti laittaa säädön poissa-asentoon aina kun on poissa kotoa. Saunassa käytäessä kannattaa puolestaan laittaa päälle ilmanvaihdon tehostus.

Säätimessä on muistutustoiminto, ja laite muistuttaa suodattimien vaihdosta. Yleensä suodattimet vaihdetaan kahdesti vuodessa, mutta halutessaan voi valita myös lyhyemmän vaihtovälin. Kun suodattimet on vaihdettu, muistutus kuitataan näytöltä.

 

Ihmisläheisellä otteella

Monipuolisia toimintoja sisällään pitävä kosketusnäytöllinen Optima-säädin tuli markkinoille vuoden 2016 lopulla. Jälkimarkkinoinnista vastaava Katja Hollmén tuo viestit käyttäjiltä suunnittelijoiden tietoon, mikä on tärkeätä laadun kehittämisessä.

– Ensimmäisien kuukausien aikana Optima-kosketusnäytöstä ei ole tullut tietoon ongelmia, palaute on ollut ainoastaan positiivista. Todella hyvin on Jarkko sen suunnitellut. Lapsikin osaa käyttää tätä ja todennäköisesti vielä paremmin kuin aikuinen, Katja naurahtaa!

Kysyttäessä voiko lapsi kokeillessaan saada laitteen sekaisin, Hollmen kertoo, että jos outoja säätöjä jostain syystä tulee tehtyä, ne voi peruuttaa ja muuttaa, tai yksinkertaisesti palauttaa perusasetukset.

 

Optima-kosketusnäytön käyttö

Kosketusnäytön perusnäkymä on mahdollisimman selkeä ja yksinkertainen. Valittavissa ovat kielet suomi, ruotsi, englanti ja viro. Asetukset voidaan säätää helposti asuntokohtaisiin tarpeisiin sopiviksi. Älykäs säätö mukautuu käyttäjän toimintaan.

Integroitu ohjekirjatoiminto helpottaa entisestään käyttöä ja ohjaa tekemän valintoja. Jos joku asia pohdituttaa, ohjekirjatoiminnon saa käyttöön painamalla kyseistä toimintoa pitkään.

 

 

Konetta voi ohjata omien viikkoaikataulujen mukaisesti, jolloin ilmanvaihto on pienemmällä säännöllisten poissaoloaikojen aikana ja normaalilla ilmamäärällä kotona oltaessa. Jos normaalista viikkoasetuksesta poiketen ollaan esimerkiksi arkena kotona, automaattisen säädön voi ohittaa paneelista.

 

Asentajalle ja huoltomiehelle

Optimassa on salasanan takana opastettu käyttöönotto laitteen asentajalle ja huoltomiehelle. Kaikissa kerrostaloasunnoissa ei välttämättä ole omaa näyttöä, tällöin käyttöönotto voidaan tehdä pikaliittimellä kytkettävällä huoltopaneelilla.

Optima-kosketusnäyttö

Optima-kosketusnäyttö mahdollistaa ilmanvaihtokoneen yksinkertaisen ja huolettoman käytön

  • Käyttäjäystävälliseksi suunniteltu Optima-paneeli
  • Ohjaavia toimintoja, jotka auttavat arvojen asetuksessa
  • Integroitu ohjekirjatoiminto

Tutustu tuotteeseen Iloxairin sivuilla