Kurkistus Kaarinan Kuninkaan-rinteeseen

_G9A3237

Vanhassa kulttuurimaisemassa kulkee Kuninkaantie, joka yhdisti 1300-luvulla Turun ja Viipurin. Salmen vastarannalla kohoavat Kuusiston keskiaikaisen piispanlinnan rauniot. Näissä merellisissä maisemissa sijaitsee uusi Raadelman asuinalue.

 

Mangrove Oy on alkuvuonna luovuttanut asukkaille Kaarinassa Raadelman Kuninkaanrinteen rivitalokodit ja vuoden 2017 lopulla valmistuvat vielä Kuninkaanlaakson asunnot. Toimitusjohtaja Antti Lundstedt kertoo varsinaissuomalaiseen kulttuurimaisemaan rakennettujen kotien edustavan modernia skandinaavista suunnittelua ja ilmettä.

Kuninkaanrinteen lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista avautuvatkin kauniit maisemat lähiluontoon – eikä ikkunoita tarvitsee avata tuuletusta varten. Asunnoissa on avara, selkeä ja ilmava tunnelma. Ilmanvaihto asunnoissa on toteutettu huoneistokohtaisella ilmanvaihtokoneella, jossa on lämmöntalteenotto.

Kuninkaanrinteen ja Kuninkaanlaakson asunnoissa on Ilox 89 ilmanvaihtokoneet. Nykyaikainen koneellinen ilmanvaihto parantaa sisäilman puhtautta ja lisää asumismukavuutta.

 

Toimiva ilmanvaihto on tärkeä asumismukavuuteen vaikuttava tekijä

Koneellinen ilmanvaihto on käytännössä välttämätön nykyaikaisessa rakentamisessa. Energiamääräykset edellyttävät tiiviitä rakenteita, jolloin lämpö ei karkaa, mutta myöskään ilma ei enää vaihdu vuotoina rakenteista. Ilmanvaihdon pääasiallinen tehtävä on huolehtia ylimääräisen kosteuden poistosta ja pitää ilma puhtaana ja raikkaana. Energiamääräysten myötä myös lämmöntalteenoton merkitys korostuu.

– Rakennus- ja talotekniikan yhteensovitus ja niiden yhteispelin hallinta nykyaikaisen energiatehokkaan pientalon toteutuksessa auttaa toimivaan ja edulliseen lopputulokseen pääsemisessä, Lundstedt toteaa.

 

 

Mitkä ominaisuudet ilmanvaihtolaitteessa ovat parhaita?

Suunnittelija vastaa: ”Parasta siinä on, että sitä ei huomaa!”

Rakennusalan suunnittelijan vastaus tuntuu aluksi hämmentävältä. Ajatuksesta saa kuitenkin nopeasti kiinni, koska seuraavana positiivisena asiana esiin nousee kompakti koko. Ilox 89 on helppo sijoittaa pesuhuoneeseen asennuskehikossa 60-senttisen pesutornin päälle. Näin se ei vie lainkaan lattiatilaa.

Suunnittelija Jani Laine on vastannut lukuisten Mangrove Oy:n rivitalokohteiden suunnittelusta. Ilox 89 laitteet tulivat tutuiksi vuonna 2015, jolloin ne asennettiin Liedon Sepänkodin rivitaloasuntoihin varustettuna Optima-säätimellä.  Asukkaat voivat itse vaikuttaa ilmanvaihdon tehoon ja ajoitukseen. Ilmanvaihto on käyttäjälle yksinkertainen ja helpposäätöinen.

– Ilox 89 huolehtii hiljaisesti ja huomaamatta kodin ilmanvaihdosta pitäen sisäilman raikkaana ja puhtaana. Kun ilmanvaihto on asianmukaisesti suunniteltu, ikkunatuuletus ei ole tarpeellista, Laine selventää.

Asumismukavuuden lisäksi energiatehokkuus on erittäin tärkeä ilmanvaihtokoneen valintakriteeri eli vuosihyötysuhteen on oltava hyvä.

 

TUTUSTU ILOX-TUOTTEISIIN

Sijoitus moderniin Iloxair-ilmanvaihtoon on hyödyllinen päätös

  • älykkyys ja energiansäästö samassa laitteessa
  • lämmön talteenotto säästää energiakustannuksia ja ympäristöä
  • viilennystoiminto helpottaa oloa kuumina kesäpäivinä

Lue lisää Ilox-tuotteista sivuiltamme >