Koti maisemassa, merituulen luona

FlaktGroup-etusivuBANN

Katse uppoaa maisemaan, kun Emilia Grandell katsoo ulos suurien lasiseinien läpi. Papinsaareen rantakalliolta avautuvat avarat näkymät merelle. Vastarannalla on melojia ja iltaisin horisontissa loistavat Turun Uittamon valot.

 

– Kun ensimmäisen kerran tulimme katsomaan tulevan kotimme paikkaa, saimme kuvitella sen erään kiven kohdalle. Maisemasta emme nähneet vilaustakaan, koska paksu sumulautta purjehti mereltä. Tunsin kuitenkin alueen entuudestaan ja tiesin, että saamme kotimme unelmiemme paikalle, Emilia Grandell kertoo.

Perhe asui aiemmin Vähä-Heikkilässä vanhassa omakotitalossa, joka oli juuri remontoitu. Kiireistä aikaa elävän lapsiperheen arkeen ei kuitenkaan oikein mahtunut puutarhanhoito.

– Tässä Poseidonissa on hyvää se, että ainoastaan sisäänkäynnin edessä on pienet istutukset.

Totta, puutarhaa ei tarvita, sillä koko asunnon levyisestä lasiseinästä ja parvekkeelta aukeavat henkeäsalpaavat näkymät merelle ja venepaikat ovat aivan talon edessä. Kiikarit ovat käden ulottuvilla, sillä veneilystä kiinnostuneina he mielellään katselevat millaisilla aluksilla vesillä liikutaan.

– En ole verhoihminen. Täällä on hienoa se, että voi nauttia merimaisemasta, mutta yksityisyys säilyy isoista lasipinnoista huolimatta.

 

Poseidonissa Grandellin perhe toteutti kotiunelmansa

Emilia toteaa, että parasta kodissa on meren läheisyys, maisema ja iso terassi, johon keräännytään viettämään yhteistä aikaa ystävien kanssa. Suuret lasipinnat tuovat paljon valoa kotiin, mikä vielä korostaa raikasta vaikutelmaa.

– Tykkään kutsua ystäviä kylään ja laittaa ruokaa. Tänne mahtuu suurempikin joukko, lapset saavat touhuta yhdessä ja miehet saunoa pitkään.

Kodissa on hyvä ilma, ilmanvaihdosta huolehtii Ilox89PLUS-laite. Emilia toteaa laitteen olevan helppokäyttöinen, ei ole pelkoa, että asetukset ovat väärin. Poikien saunoessa laitetaan päälle tehostus, mökille lähtiessä napautetaan poissa/kotona kytkintä.

 

Siistissä kodissa on raikasta

Kodin pintamateriaalit on valittu niin, että ne eivät kerää pölyä, eikä Emilialla myöskään ole tapana kerätä pikkutavaroita tasoille.

– Pojalla on ollut infektioastmaa, joten lasten kanssa huomaisi nopeasti, jos sisäilma olisi huono. Sen olen havainnut, että nykyään flunssat paranevat hieman nopeammin kuin aikaisemmin. Keke-koirastakaan ei ole mitään haittaa, en ole havainnut kotona haju- tai muita ongelmia.

Pyykin käsittely sujuu, vaikka lapsiperheessä pyykkiä tulee paljon.  Lisäksi perheen isä harrastaa ahkerasti urheilua eri muodoissa, mikä kasvattaa pyykin määrää. Talo on terve ja toimivan ilmanvaihdon ansiosta kosteushaittoja ei ole ilmennyt.

 

      

 

 

Asennus sujuu ammattimieheltä

Poseidonin suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Hirvensalon Talonrakennus Oy ja ilmanvaihtojärjestelmän asennustyöt hoiti Ilmateam Oy.

Hirvensalon Talonrakennus Oy:n toimitusjohtaja Arttu Virtanen toteaa, että ilmanvaihto ja talon terveys ovat ajankohtaisia aiheita, joihin kiinnitetään erityistä huomiota esimerkiksi talotekniikkaa suunniteltaessa. Ilmanvaihtosuunnittelijalla on näkemystä ja kokemusta siitä, minkä koneen valitsee. Yhteistyö on toiminut ja asukkaat ovat olleet ratkaisuihin tyytyväisiä.

Jyri Ernvall kertoo, että Ilmateam Oy on erikoistunut uudiskohteiden ilmanvaihtoratkaisuihin, mutta myös huolto ja korjausrakentaminen, iv-kanavien nuohous sekä mittaus- ja säätötyöt kuuluvat toimenkuvaan.

– Tähän kohteeseen asennettiin Ilox 89PLUS-kone. Koneen mukana tulee tarvittavat asennustarvikkeet ja selkeät ohjeet, joten asennus on helppoa.  Olemme asentaneet Iloxairin koneita useita satoja ja jos on tullut ongelmatilanteita, niin aina on apu löytynyt ja takuukorjaukset tehty ripeästi.

Virtanen toteaa, että tavoitteena on ollut tehdä valtavirrasta poikkeavia asuntoja, jotka erottuvat positiivisesti edukseen. Hyvätasoisia koteja mielenkiintoisiin paikkoihin. Papinsaaren Poseidonin sijainti onkin ainutlaatuinen. Se on saanut nimensä meren läheisyydestä, lähimmät asunnot sijaitsevat vain noin 30 metrin päässä rantaviivasta.

– Arkkitehti SAFA Renni Haroman suunnittelema merenpuoleinen moderni kokonaisuus on graafinen ja tyylikäs. Tässä ympäristössä elämä ei pysähdy yhtenäkään vuodenaikana.

 

ILOX 89PLUS -ilmanvaihtokone

Ilox 89 ilmanvaihtokone on vastavirtakennolla varustettu lämmöntalteenottolaite.

  • Korkean lämpötilasuhteen vastavirtakenno
  • Energiatehokkaat tasavirtapuhaltimet
  • Lämmöntalteenottokennon lämpötilahyötysuhde on noin 80 % koko ilmavirta-alueella.

Tutustu tuotteeseen Iloxairin sivuilla