Takuukorjaukset, varaosat ja paljon muutakin

FlaktGroup-SEILI-tunnelmakuva (1)

Asuntoilmanvaihdon myyntipäällikkö Tommi Liikola vastaa FläktGroupiin kuuluvan Iloxair Oy:n ilmanvaihtolaitteiden ja liesikupujen myynnistä. Teknisen tuen tiimi vastaa huolto- ja korjaustiedusteluihin sekä tilaa tarpeen mukaan huoltoliikkeen paikalle.

Uudellamaalla Iloxairin takuu- ja muista korjaustoimeksiannoista, kuten esimerkiksi kuluneiden osien ja piirikorttien vaihdosta sekä käyttöhäiriöiden korjauksista vastaa Murtoaro Oy. Murtoaro on Suomen suurin kodinkonehuoltoliike, perheyritys on perustettu vuonna 1962 ja nykyisellään yrityksessä työskentelee 23 henkilöä. Yritys on erikoistunut valkoisen linjan kodinkonehuoltoon.

Murtoarolla on pitkä kokemus Iloxairin ilmanvaihtokoneista ja liesikuvuista. Yhteistyötä on tehty ihan alusta asti, siitä kun Iloxair Oy perustettiin. Liikola kertoo, että asiantuntemusta ja näkemystä riittää. Murtoarolla kaksi asentajaa tekee vakituisesti Iloxairin korjauksia ja lisäksi kaksi muuta on koulutettu näihin.

– He tuntevat tuotteemme ja antavat myös hyviä ideoita ja kehitysvinkkejä. Kun meiltä tulee uusia tuotteita ja tuoteuudistuksia, he kertovat heti, miltä tuote vaikuttaa ja onko uudistus hyvä.

Iloxairin tuotteissa takuuaika on 2 vuotta ja tänä aikana tehtävistä takuukorjauksista ei normaalisti aiheudu kuluja asiakkaalle. Takuukorjauksen piiriin kuulumattomien korjausten kohdalla annetaan asiakkaalle arvio hänen maksettavakseen tulevista työkustannuksista sekä matkakuluista. Korjaustarpeet vaihtelevat laidasta laitaan puhaltimen vaihdoista painesuhteiden hallintaan. Huolto, kuten suodattimien vaihto ja ilmanvaihtokoneen puhtaanapito, puolestaan on käyttäjien vastuulla.

– Yhteistyökumppanimme pystyy tekemään myös paljon normaalia huoltotoimintaa tukevaa työtä, kuten ilmamäärän säätöjä, Liikola kertoo.

Toimitusjohtaja Riku Murtoaro painottaa, että huoltoliikkeellä on oltava joustavuutta ja on osattava ajatella isosti. Liikola ja Murtoaro ovat huomanneet, että tarpeet tulevat sesongeittain aika paljon samoihin aikoihin ja silloin on kiirettä. Liikola toteaa, että vasteajassa ei ole ollut ongelmaa.

– Jos esimerkiksi uusi asunto kylmenee tai lääkkeiden säilyminen jääkaapissa pitää varmistaa, niin lähdemme kyllä nopeasti liikenteeseen, Murtoaro vakuuttaa.

Murtoaro Oy huoltaa ja korjaa kaikkia merkittäviä kodinkonebrändejä ja yrityksellä on sen vuoksi myös iso varaosavarasto.

– Laaja varaosavarasto on ylpeytemme. Miltei kaikki tarpeellinen löytyy meiltä Iloxairin tehtaan varastotuotteina, jolloin hallinnointi on sujuvaa. Esimerkiksi palautusten käsittely on kätevää eikä se vaadi suurta byrokratiaa. Kun valikoima on laaja, niin taivumme todella nopeisiin toimituksiin. Jos esimerkiksi iso rakennusliike soittaa, että nyt on kiire saada varaosia, niin aika hyvältä tuntuu, kun voimme sanoa, että tuomme osat heti.

ILOX 89PLUS -ilmanvaihtokone

Ilox 89 ilmanvaihtokone on vastavirtakennolla varustettu lämmöntalteenottolaite.

  • Korkean lämpötilasuhteen vastavirtakenno
  • Energiatehokkaat tasavirtapuhaltimet
  • Lämmöntalteenottokennon lämpötilahyötysuhde on noin 80 % koko ilmavirta-alueella.

Tutustu tuotteeseen Iloxairin sivuilla