Mitä ilmankäsittelykone tekee?

Untitled design - 2019-06-27T144216.644

Ilmankäsittelykone puhdistaa, ilmastoi ja kuljettaa ilmaa. Sillä tehdään hallitut olosuhteet ja hyvä sisäilmasto koteihin, työtiloihin ja julkisiin rakennuksiin.

Tuloilmapuhallin imee ilman ilmankäsittelykoneen läpi ja puhaltaa sen kanavajärjestelmän kautta huoneisiin. Ilma tuodaan huoneeseen oikean lämpöisenä, vedottomasti ja ilman häiritsevää ääntä. Ilmankäsittelykoneessa on ilmansuodatin, joka puhdistaa ilman ennen sen tuomista huonetilaan. Suodatin poistaa ilmasta esimerkiksi hiukkasia, höyryjä ja kaasuja.

Kun huonetilaan tuodaan ilmaa, tarvitaan myös poistoilmajärjestelmä, joka kuljettaa ulos suunnilleen vastaavan määrän epäpuhdasta ilmaa. Epäpuhtaus tarkoittaa esimerkiksi likaa tai ylimäärästä lämpöä ja kosteutta.

Ulkona lämpötila ja kosteus muuttuvat sään mukaan, joten ilmankäsittelykone joko lämmittää tai jäähdyttää sisään johdettavan ilman haluttuun sisälämpötilaan. Pohjoisen ilmastossa poistoilma puolestaan on suurimman osan vuodesta lämpimämpää kuin ulkoilma. Energiankulutusta vähennetään lämmöntalteenotolla, joka ottaa lämpöä poistoilmasta tuloilman lämmittämiseen. Kuumina kesinä voidaan käyttää jäähdytyksen talteenottoa, jolloin poistoilman viileys siirretään lämmön talteenoton avulla jäähdyttämään tuloilmaa.

Kaikki nämä toiminnot on rakennettu ilmankäsittelykoneen eristetyn, ilmatiiviin ja tukevan vaipan sisään.

Meillä kaikilla on oikeus hyvään sisäilmaan.

Tutustu hyvän sisäilman merkitykseen asumisessa, lue lisää TÄÄLTÄ>